Ibc tartály

Szennyvíz tartály kisokos

Azon ingatlanok esetében, ahol nincs megfelelően kiépítve a csatornarendszer, valamilyen egyéb szennyvízelvezetési megoldásról kell gondoskodni. A legtöbb esetben ez egy földbe építhető szennyvíz tartály segítségével valósul meg. Nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerű és diszkrét módszerről van szó. Sokszor gondot okoz a szennyvíz tartály beszerzése, kiválasztása – cikkünkben most ebben nyújtunk segítséget!

IBC tartály, mint szennyvíz tartály?

Az IBC tartályok kiválóan képesek betölteni a szennyvíz tartály szerepét. Ahhoz, hogy megértsük ennek okát, tudnunk kell, mi jellemzi valójában az IBC tartályokat.
Az IBC az Intermediate Bulk Container rövidítése, azaz köztes ömlesztettáru tartályról beszélhetünk. A IBC tartályokat folyadékok, paszták, valamint egyéb nem szilárd halmazállapotú anyagok szállítására és tárolására fejlesztették ki. Különböző folyadékok számára különböző IBC tartályok a megfelelők. Az IBC tartályok között találunk sav, lúg vagy olaj szállítására alkalmasakat is.
Az IBC tartályok leggyakrabban hasáb alakúak, gyakorta fém-rács erősítés is található rajtuk. Űrméretük általában 300 liter, 600 liter vagy 800 liter. A leggyakoribb a kerek, 1000 literes kivitel. A földbe lehelyezett tartályokat egy vezetékkel össze lehet kötni, így a helytől függően akár 5-10 m3 is megoldható, és mint egy közlekedő edény működik. Anyagukat tekintve javarészt PE, azaz polietilénből készülnek, mely egy magas ellenállóképességgel rendelkező anyag. Az IBC tartályokon általában egy felső töltő és egy alsó-oldalsó leeresztő nyílás is található.
Fenti tulajdonságaik kiválóan alkalmassá teszik szennyvíz tartályként történő felhasználásukat.

Milyen típusú IBC tartályt válasszak szennyvíz tartálynak?

Mivel kialakításukat a különböző anyagokkal szembeni magas szintű ellenállás jellemzi, szennyvíz tárolására szinte bármely IBC tartály alkalmas. Űrtartalom tekintetében érdemes minél nagyobb tartályt választani, hiszen így kevesebb alkalommal lesz gondunk vele, azaz kevesebb alkalommal kell biztosítanunk ürítését. Kínálatunkban használt tartályok is megtalálhatók, melyek kiválóan betöltik szennyvíz tartály szerepüket.

Mire figyeljünk az IBC – szennyvíz tartály elhelyezésekor?

Szennyvíz tartály elhelyezésekor fontos figyelembe vennünk a terület méreteit, ahova el szeretnénk helyezni. Mérjük le a szélességet és a hosszt, ne a munkálat kezdete előtt szembesüljünk vele, hogy például az épület fala és a kerítés között nincs elegendő hely a gödör számára. Érdemes akár még a tartály beszerzése előtt kiválasztanunk a helyet, és tisztában lennünk annak méreteivel, hogy gördülékenyen menjen majd a tartály telepítése.
Külön figyelmet kell fordítanunk arra, ha esetleg lejtős, vagy emelkedős területen szeretnénk elhelyezni a szennyvíz tartályt. Ebben az esetben ugyanis felül kell vizsgálni, hogy a tartály 5 méteres körzetében kell-e támasztófalat építenünk. Ennek meghatározását érdemes szakemberre bíznunk, ha nem szeretnénk kellemetlenséget a tartály telepítését és használatát követően.

Széles kínálatunkban számos IBC tartály elérhető. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk az igényeinek leginkább megfelelő szennyvíz tartály kiválasztásában!